Новости

Претседателот на Microsoft инсистира за соработка со Huawei

Претседателот на Microsoft, Бред Смит, отворено проговори за потешкотиите што ги има неговата компанија поради американскта забрана за...


Google му објави војна на Microsoft против Office

Подолго време Google беше главниот предизвикувач кој успеваше да му ги превземе корисниците на Microsoft кои го заменуваа Office пакетот...


Microsoft ги вгнезди Office апликациите на секој Asus Android

Microsoft уште покажа напредно размислување и подготвеност за компромис со тоа што се откажа од високите средства за лиценцирање Office...


Microsoft Office 2016 - официјално достапна виртуелната канцеларија

Microsoft Corp официјално ја објави новата надградена виртуелна канцеларија...


Galaxy S6 и S6 Edge добија нови Windows апликации

За Galaxy S6 и S6 Edge е лансирана нова софтверска надградба во која се вклучени Office апликациите на Microsoft како што се Word, Exel и...


Google Docs ја уништи Microsoft Word апликацијата

Google лансираше еден тон новитети за Google Docs за уредување на документи кои на многу полесен начин ќе ви помогнат да ја завршите...


Samsung Galaxy Tab E - Евтин и ефикасен таблет

По мала пауза Samsung Mobile повторно се враќа на сцената на таблети со новиот Samsung Galaxy Tab E кој ќе биде понуден во средната класа...


Office Now по 10 години доаѓа од Microsoft

Office Now е најдобриот софтверски пакет што Microsoft требаше, а не го понуди уште пред десет години, но подобро доцна отколку никогаш....


Microsoft преку Cyaonogen ќе пенетрира во Android

Microsoft постигна клучен договор со Cyaonogen за вметнување на пакетот на Windows апликации во CyanogenMod издвоената верзија на...


Office Remote е најдобрата Microsoft апликација за Android

Microsoft не запира во својот поход за освојување на Android платформата овој пат со нова одлична апликација Office Remote која ќе ви...


Acer Liquid M220 - Убедливо најевтиниот Windows смартфон

Acer го претстави Liquid M220 досега најевтиниот Windows смартфон кој ќе чини само 79 евра и ќе биде поевтин дури и од Nokia Lumia 530....


Samsung Galaxy S6 со бесплатни Microsoft апликации

Samsung Mobile и Microsoft ги затоплија односите и ги оставија зад себе судските спорови со што се отвора можноста за поголема соработка....


Cortana ќе ви помага со Microsoft Office документи

Microsoft планира целосно да ја „вработи“ апликацијата за лична асистенција Cortana во речиси Windows сервиси, меѓу кои и Office пакетот...


Microsoft ги освои Android и iOs со Office апликациите

Microsoft целосно се посвети на развој на Office апликациите за смартфоните на конкурентните платформи Android и iOs со конечните верзии...


Microsoft Office со поголема подршка за Android таблетите

Microsoft го зголемува присуството на Office апликациите за платформата на Android со поголема подршка за таблетите и корисниците кои...


Google Drive сега работи директ со Office документи

Google Drive доби прилично голема надградба со новата верзија која ги подобрува основните апликации за работа со документи како Sheets,...


Microsoft распали - Surface е најпродуктивен таблет на планетата

Microsoft подолго време се обидува да се наметне како избор на купувачите во таблет категоријата но, никако не успева да го победи Apple...


Apple го промовира iPad со помош на Microsoft Office

На последниот настан за промоција на Apple уредите, iPad беше промовиран како уникатно решение за сите бизниси.


Office доаѓа на Андроид, корисниците ќе го тестираат

По големиот успех на Office на iPad,Microsoft го подготвува Office пакетот за Андроид пазарот. Пакетот веќе некое време го имаше за...


Со Nokia до подобри перформанси во кревет

Nokia UK лансираше нова кампања за промоција на Lumia уредите со провокативен наслов Lumia spices things up и дека може да ви помогне да...


Microsoft ќе ги намали цените на Windows смартфоните

Microsoft има амбиција да освои голем дел од продажбата на смартфони и таблети и смета дека намалувањето на цените може да биде клучно во...