Новости

Monopoly Sudoku е супер модерна игра за iOS и Android

Monopoly е класик игра, која сега е во ново руво благодарение на студиото Hasbro and Marmalade Game Studio. Sudoku е јапонската...


„Apple не е доминантен, туку помогна сите да се развијат“

Европската Унија неодамна започна две истраги против Apple - едната е поврзана со системот за мобилно плаќање Apple Pay, а другата...


Google влезе во војна со Турција

Google влезе во војна со Турција забранува кои да се доделуваат лиценци за оперативниот систем Android за сите нови смартфони кои ќе се...


Големите ИТ компании под детална истрага од антимонополските служби

Правосудниот одбор од Застапничкиот дом во Конгресот ги побара документите од најголемите технолошки компании во склоп на...


Google под закана да плати милијарди евра казна

Европската Комисија одамна испрати ултиматум до Google...