Новости

Orange тврди дека самостојната 5G мрежа во облак е прва во Европа

Orange ги објави деталните планови за двегодишен тест на првата самостојна 5G end-to-end мрежа во облак во Европа, откривајќи ја збирката...


Француски Orange ќе ја промовира 5G опремата на Huawei во Африка

Главниот француски телекомуникациски оператор Orange соопшти дека ќе продолжи да соработува со Huawei при воведувањето на 5G во Африка,...


На 5G аукцијата во Шпанија собрани 1.1 милијарди евра

Шпанија собра вкупно 1,1 милијарди евра на аукцијата за фреквенции погодни за 5G во опсегот од 700MHz, со тоа што локалните филијали на...


Дали би купиле портокалов iPhone 13?

Apple познат по тоа што планира минимални измени и подобрувања на хардверот, годинава поголем фокус ќе стави на дизајнот, па така новиот...


Nokia и Orange постигнаа глобален договор за оптимизација на 5G мрежата

Nokia објави дека ќе ја прошири својата технологија на самоорганизирачки мрежи (SON) на 5G мрежите, со кои управува телекомуникацискиот...


Orange ги промовира позитивните страни на 5G со нова рекламна кампања

Францускиот телекомуникациски оператор Orange, во текот на оваа недела ја започна својата нова едукативна кампања во врска со употребата...


Како со "пеколниот" портокал ги мамат автопилотите на возилата?

За поголема слава и популарност неколку јутјубери објавуваа видеа како наводно го измамуваат автопилот системот на паметните возила на...


Huawei Honor 20S доаѓа со нова верзија

Honor 20s наскоро ќе добие нова "освежена" верзија, односно ќе биде лансиран со нова боја на дизајнот и маската со цел да се актуелизира...


Orange Pi - мини PC за 15 долари

Shenzhen Xunlong Software изработила минијатурно компјутер - Orange Pi PC...


Смартфон со Калифорниски шарм ќе се продава во Европа

Првиот смартфон на Intel, наречен San Diego, ќе почне со продажба во Европа од 6 јуни, оваа година. Смартфонот, кој претходно беше познат...


Orange со своја верзија на ZTE Kis

Британскиот оператор Orange лансира сопствена верзија на ZTE Kis, кој ќе го носи името Dublin. Со овој смартфон, Orange ја продолжува...