Новости

Големи промени во новиот Chrome за безбедност и функционалност

Google ја претстави новата верзија на Chrome интернет пребарувачот со број 88 која како главни измени ги носи подобрувањата во менаџирање...


Две погрешни лозинки и вечно ќе изгуби биткоини вредни 220 милиони долари

Сопственик на биткоини со денешна вредност од над 220 милиони американски долари има можност уште два пати да ја згреши неговата лозинка...


Microsoft Authenticator ќе ги чува вашите лозинки синхронизирани и со Chrome

Апликацијата Microsoft Authenticator доби нови зголемени функции за управување со лозинките на корисниците, а сега покрај складирањето на...


Ако користите некоја од овие популарни лозинки, веднаш променете ја

Секоја година се објавуваат списоци со најкористените лозинки и речиси секогаш станува збор за лозинки што секој може без проблем да ги...


Chrome ќе ве алармира за пробивање на лозинките

Chrome интернет прелистувачот за Android и iOs додаде нова многу корисна функција за заштита на корисниците ако дојде до обид за...


На Dark Web се продаваат дури 15 милијарди украдени лозинки

Експертите предупредуваат постојано дека лозинките мора постојано да се менуваат, но ретко кој тоа го прави. На Dark Web има 15 милиони...


Само за претплатници на Dropbox бесплатен пасворд менаџер

Dropbox лансираше нив пасворд менаџер кој се уште е во рана фаза и засега и покрај тоа што ќе ја инсталирате мобилната апликација треба...


Превенција на Samsung од хакирање со процесорот на Galaxy S20

Samsung сака да ни ја акцентира безбедноста на процесорот од внатрешноста, кај предводниците од Samsung Galaxy S20 серијата. Најновите...


Објавен е списокот со најлоши лозинки користени во 2019

Секоја година безбедносните компании објавуваат листа со најлоши лозинки од нивните профили. Мрзеливоста на корисниците и несфаќањето на...


Пробајте го сервисот на Google за поголема безбедност на интернет

Управувањето со корисничките имиња и лозинките бара внимавање со вашите лични податоци. Некои користат специјални апликации за управување...


Google ги отстранува лозинките за 1,7 милијарди Android корисници

Microsoft најави дека ги укинува лозинките за корисниците на Microsoft, а истата информација доаѓа и од Google. Над 1,7 милијарди...


Девојче продава комплексни лозинки за 2 долара

11 годишната ученичка Мира Моди од Њујорк има сопствен интернет бизнис Diceware преку кој продава комплексните лозинки за 2 долари, а на...


Yahoo со тотален редизајн, збогум на лозинките

Yahoo лансираше тотално редизајнирана верзија на Yahoo Mail апликацијата која освен визуелни промени и подобрувања има нов начин на...


Тактика за да памтите комплицирани лозинки

Зреземете иницијатива и заштитете се од злонамерните хакери...


Google ќе ги елиминира сите пасворди со Project Abacus

Google покрај фантастичната промоција на новата верзија на оперативниот систем Android M го претстави и т.н. Project Abacus кој ќе има за...


Password Alert за Chrome ќе ви ги заштити профилите

Google ја промовираше новата екстезија Password Alert која е бесплатна за користење со Chrome прелистувачот и ќе ви помогне во заштита на...


Dropbox тврди дека не е хакнат, милиони лозинки во ризик

Dropbox ги демантираше тврдењата на анонимен хакер дека располага со 7 милиони кориснички профили со пробиени лозинки, со што брзо се...


Наскоро 1Password - Најпотребната апликација за Android

1Password повеќе години е оценувана како една од најкорисните апликации за iOs и Mac со оглед на тоа што нуди одличен метод на креирање...


Не ги користете овие лозинки нема смисла

SplashData е IT компанија која се занимава со безбедност на електронските уреди и интернет сервисите кои ги користиме и секоја година ги...