Новости

Whatsapp ќе форсира прифаќање на сите нови услови за корисниците

Whatsapp повторно предупреди дека корисниците ќе мора наскоро да ги прифатат сите нови услови за политика на приватност доколку сакаат и...


Instagram најмногу ги употребува вашите податоци за таргетиран маркетинг

Instagram е на првото место на компании кои најмногу ги употребуваат податоците на корисниците за таргетиран маркетинг за сопствени...


Google и во Incognito Mode на Chrome собирал податоци за корисниците

Google се соочува со нов скандал откако постои можност за покренување на судска постапка во која ќе треба да се докаже дека технолошкиот...


После месеци Google ги надгради iPhone апликациите

Google по речиси три месеци конечно лансираше софтверска надградба за вкупно пет апликации за iPhone во кои се вклучени повеќе новитети и...


Сите се изнервираа за WhatsApp, а Messenger и натаму е непроменет

Голем број на корисници масовно се откажуваат од користење на WhatsApp апликацијата и се префрлаат на Signal или Telegram поради...


WhatsApp ги одложи споделените податоци со Facebook за три месеци

WhatsApp одлучи да го одложи споделувањето на податоците за три месеци со Facebook откако корисниците изразија гнев дека нивната...


Facebook ги засилува монополот со WhatsApp кој нема да ви се допадне

Facebook ќе го засили монополот кој го поседува преку апликацијата WhatsApp во обид да ги спои во една сите три платформи вклучувајќи ги...


Кои се препораките на Kaspersky за безбедност на децата на интернет?

Одлуката кога треба да им дадете на вашите деца Интернет независност е еднаод најголемите дилеми со кои може да се соочи...


iPhone 11 Pro собира локациски податоци и кога ќе исклучите следење

Истражувањето на Брајан Кербс покажа дека iPhone 11 Pro собира локациски податоци за корисниците дури кога тие ќе одберат да ја исклучат...


Голем пробив на податоците на OnePlus

OnePlus соопшти дека се случил голем пробив во нивниот систем со што лични податоци на многу корисници се разоткриени.


Google - 1.500 барања во минута за отстранување на URL адреса!?

На таканаречениот "dark web" владеат криминалот и илегалните активности...


Luma Wi-Fi рутерот језиво знае кој се што прави на домашната мрежа

Luma Wi-Fi рутерот е супер квалитетен бидејќи има силен сигнал кој ги покрива сите точки во куќата и ако живеете во голем простор ќе...


Firefox за Android нуди AdBlock и заштита од следење

Новата верзија на Firefox интернет прелистувачот за Android доби еден куп нови опции кои ќе ве спасат од приказ на досадни реклами, а ќе...


Пристигна Signal - Омилената апликација на Едвард Сноуден

Групацијата Open Whisper ја лансираше Android верзијата на Signal апликацијата со која ќе може да воспоставите безбедна комуникација со...


Facebook на удар поради барањето на лична карта за идентитет

Facebook ќе мора да ја промени политиката на приказ на вистинското име на корисниците и барање на потврда преку лична карта бидејќи голем...


Tor Messenger ќе нуди најбезбедна комуникација

Tor познатиот сервис за заштитен пренос на податоци и посета на интернет ќе понуди сопствена Messenger за која тврди дека ќе биде...


Видео: BlackBerry Priv е најбезбедниот Android смартфон

BlackBerry го лансираше најновото промотивно видео за хибридот BlackBerry Priv во кој се истакнати сите негови адути, а најважно од се е...


Девојче продава комплексни лозинки за 2 долара

11 годишната ученичка Мира Моди од Њујорк има сопствен интернет бизнис Diceware преку кој продава комплексните лозинки за 2 долари, а на...


Apple масовно брише апликации кои шпионираат

Apple повторно избриша 256 апликации од App Store кои користеле таен софтвер за шпионирање на своите корисници и собирање на нивните...


Apple ги забрани блокаторите на реклами кои се штетни

Apple донесе одлука да забрани повеќе апликации за блокирање на досадни реклами или пласирање на огласи преку malware кои ги прекршуваат...


Google ја разгорува војната со ЕУ

Европската Унија издаде директива за почитување на новото „право да се биде заборавен“ со што одреден корисник може да побара од Google...