Новости

Шок за корисниците на iPhone, измамник украл 100.000 фотографии од iCloud

Хао Куо Чи украл над 620 илјади приватни фотографии и видеа, со тоа што злоупотребил пропуст за пристап кон iCloud. Не користел никакви...


Казна од 7 милиони евра за Facebook во Италија за недоволно информирање на корисниците

Италијанските власти го казнија Facebook со 7 милиони евра, оти не ги информирал корисниците убаво како ќе ги користат нивните лични...


Фрнација го казни Apple со рекордни 1,1 милијарди евра

Во сенка на епидемијата со коронавирусот, донесена е одлука за рекордна казна во Франција за Apple со 1,1 милијарда евра и тоа поради...


Европскиот суд му се заканува на Google дека е време да плати!

„Застанавте на полето `одете во затвор`, но нема да можете да продолжите до целта“, се зборовите на судијата Колм Мак, кој му се закани...


Facebook ќе плаќа казна оти го следи секој ваш чекор

Facebook има наредба од белгискиот суд да прекине со следењето на корисниците на интернет...