Новости

Virgin Atlantic е новата жртва на коронакризата

Британската авиокомпанија на Ричард Бренсон, Virgin Atlantic, поднесе барање за банкрот во САД. Компанијата е принудена да се...


Virgin Galactic: Концепт авион што патува 90мин. од Лондон до Њујорк

Британската компанија Virgin Galactic го претстави концептот за новиот суперсоничен авион, кој би требало да го револуционизира...


Погледнете ја патничката кабина на вселенскиот брод Virgin

Virgin Galactic сериозно се спрема за првите комерцијални туристички летови во вселената. На видеото може да погледнеме како изгледа...


Ричард Бренсон лансира нова ракета

Сер Ричард Бренсон го лансира својот нов вселенски систем преку својата компанија Вирџин Орбит. Тој испраќа сателит во орбитата со ракета...