Новости

Xiaomi работи на смартфон што ќе се собира со намотување

Според најновиот USPTO листинг, Xiaomi планира да произведува ролабилен смартфон, односно смартфон што ќе се собира со намотување. Веќе...


Само за историја - Смартфонот во ролна на LG доби сертификат

LG Mobile како компанија повеќе нема да постои откако главната корпорација од Јужна Кореја донесе одлука да се повлече од производството...


LG ќе прави лаптоп со екран кој се витка како ролна

LG ќе продолжи со развојот на уникатните форми на екрани и новиот концепт на ролна ќе го промени и во категоријата на лаптопи за што веќе...


Еве кога доаѓа смартфонот свиткан во ролна на LG

LG своите главни иновации на одделот за развој на екрани ќе го претстави наскоро и преку нов смартфон кој ќе има уникатен дисплеј нешто...


Телевизорот на LG кој се витка во ролна чини колку скап автомобил

Разбирливо е за нов телевизор да издвоите и повисока сума на пари особено ако има 8K HD резолуција и квалитетна слика и аудио како и...


LG догодина со смартфон кој се витка како ролна

LG уште пред неколку години беше еден од првите брендови кој лансираше смартфон кој може да се превиткува со еластичен дисплеј, но потоа...


Samsung има смартфон со дисплеј кој се замотува

Samsung Mobile за прв пат за време на приватна презентација на CES 2020 прикажал напреден прототип на смартфон чиј дисплеј може да се...