Новости

PornHub лапна тужба која може да го чини стотици милиони долари

Pornhub кон крајот на 2020 година беше во големи проблеми, затоа што медиумите објавија дека на платформата за забава на возрасни се...


Фејсбук Месинџер е голема закана за безбедноста на интернет

Експертот за сајбер безбедност, Зака Дофман, тврди дека Фејсбук Месинџер е закана за приватноста за корисниците. Според него, не треба да...


Кина, Шпанија и Сингапур веќе имаат банкомати за подигање пари со поглед

Хартиените пари полека ќе исчезнат, а на нивно место ќе дојдат картичките и мобилните како платежно средство, а можеби и единствен начин...


Малиот потрошил над 16.000 долари од сметката на мама на iPad

Џесика Џонсон од САД е само уште еден од примерите со родители што им даваат телефони и таблети на децата без надзор. Apple и Google им...


Pornhub ги игнорирал и „одмаздничките видеа“ со порно материјал

Pornhub отстранил дури 80% од сите видеа, што е еднакво на 10 милиони, откако беше реагирано дека има многу содржини со злоставување на...


Ако користите некоја од овие популарни лозинки, веднаш променете ја

Секоја година се објавуваат списоци со најкористените лозинки и речиси секогаш станува збор за лозинки што секој може без проблем да ги...


Велика Британија размислува за стопирање на 5G мрежата на Huawei

Британците прво одлучија да ја ограничат инфраструктурата за 5G технологија на територијата на Велика Британија. Сега го менуваат...


Facebook ја воведува опцијата за испраќање пари директно од WhatsApp

Facebook ќе има нова опција за плаќање и конечно почнува со монетизација на апликацијата што ја плати 20 милијарди долари. Пари ќе може...


Томас Ле Бониек: Apple прислушкува се што правите и зборувате

Томас Ле Бониек открива дека минатата година Apple без дозвола од сопствениците ги преслушал снимките што ги снимала виртуелната...


1 милијарда Android уреди не добиле безбедносна надградба повеќе од 1 година

Хакерите сигурно сега тријат раце, затоа што една милијарда Android уреди не добиле безбедносна надградба повеќе од една година и спремни...


Samsung со важна порака за безбедноста на Galaxy S10 и Note 10

Samsung Mobile упати важна порака до своите корисници за безбедноста на скенерот за отпечатоци на моделите Samsung Galaxy S10 каде...


Samsung Galaxy A7 (2018) доби безбедносна надградба

Samsung Galaxy A7 (2018) е смартфон од средна класа, кој веднаш се распродаде, што значи дека беше добро прифатен од корисниците минатата...


Google ги отстранува лозинките за 1,7 милијарди Android корисници

Microsoft најави дека ги укинува лозинките за корисниците на Microsoft, а истата информација доаѓа и од Google. Над 1,7 милијарди...