Новости

WhatsApp: Chat Lock или шифриран разговор со дополнителна заштита

WhatsApp официјално ја претстави опцијата “Chat Lock”, која што овозможува сите тајни разговори да бидат со дополнителна заштита....


Се збогуваме со Windows 10 во 2025 година

Microsoft објави дека последната ажурирана верзија на Windows 10 22H2, престанува со поддршка на 14 октомври, 2025 година. Инаку, првиот...


Galaxy S10, S10+, S10e: Губат поддршка за Android безбедносни надградби

Ако поседувате било каков телефон од Galaxy S10 семејството од 2019 година, сигурно знаете дека главните надградби престанаа со Android...


А1 Македонија за деловните корисници: A1 Cyber Backup, напредна услуга за сајбер заштита на податоци

Заштитата на податоци е една од најважните задачи за да се обезбеди успех во бизнисот и негов непречен континуитет. Како доверлив партнер...


Новата опција на Samsung ги штити сликите на вашиот телефон кога го носите на поправка

Сведоци сме дека во минатото се злоупотребуваат личните податоци на корисниците од страна на сервисерите на мобилни телефони и сликите...


Инстаграм ќе го скенира вашето лице за потврдување на возраста

Инстаграм има нов начин за потврдување на возраста на корисниците со помош на вештачка интелигенција. Yoti е компанијата што ја развила...


Цукерберг најави интересни промени поврзани со приватноста на Messenger

Корисниците на Facebook Messenger може да активираат енкрипција за четовите со опцијата Secret conversation. Таквите четови нема да бидат...


Кина, Шпанија и Сингапур веќе имаат банкомати за подигање пари со поглед

Хартиените пари полека ќе исчезнат, а на нивно место ќе дојдат картичките и мобилните како платежно средство, а можеби и единствен начин...


Превенција на Samsung од хакирање со процесорот на Galaxy S20

Samsung сака да ни ја акцентира безбедноста на процесорот од внатрешноста, кај предводниците од Samsung Galaxy S20 серијата. Најновите...


Google рано со мајска безбедносна надградба за Pixel смартфоните

Google на почетокот на самиот месец започна со мајската безбедносна надградба за Pixel смартфоните која се доставува онлајн преку...


Motorola One доби многу промени со Android 10 надградбата

Motorola Mobility покажува зошто е важно да се има блиско партнерство со Google бидејќи корисниците на нивните смартфони редовни и...


1 милијарда Android уреди не добиле безбедносна надградба повеќе од 1 година

Хакерите сигурно сега тријат раце, затоа што една милијарда Android уреди не добиле безбедносна надградба повеќе од една година и спремни...