Новости

Свиркајте си и најдете си ја песната на Google

Google оди чекор понапред во обидот да го неутрализира целосно популарниот сервис за пронаоѓање песни Shazam со нивната нова услуга за...


Apple Music конечно интегриран со Shazam на Android

По долго време на чекање Apple конечно овозможи интеграција на музичкиот стриминг сервис со Shazam апликацијата за откривање на насловот...


Google Now ќе ве информира, расположи и организира

Паметниот асистент Google Now доби еден куп нови функции благодарение на соработката со околу 40 апликации од различни области, со што на...


BASE Music Sensor - Уши за вашиот Android

BASE Music Sensor е супер апликација наменета за сите зависници од добра музика. Слично како Shazam апликацијата ги препознава песните...


Shazam е најдобрата апликација за музичките фанови

Shazam лансираше нова верзија на апликацијата наменета за уредите кои работат на оперативниот систем iOs со нов дизајн и подобрени...


Shazam ќе ви ги открие песните на Windows Phone 8

Една од најпопуларните апликации за препознавање на наслови на песни конечно е достапна и за корисниците на Windows Phone 8. Shazam долго...


Shazam отсега ќе препознава и телевизиски шоуа

Најпопуларната апликација за препознавање музика, изведувачи и песни, од вчера почна да препознава и телевизиски шоуа.


Google Ears – апликација за препознавање на песни

Една работа која помина незабележана е тоа што заедно со Jelly Bean, Google ја промовираа и апликацијата Google Ears која препознава песни.


Излезе Shazam 5.0 за iOS и Android

Shazam, една од најпопуларните музички апликации, сега ја доби својата петта верзија за двете најпопуларни платформи, iOS и Android.


Shazam лансира музички плеер за iPhone

Shazam го претстави Shazam Player, кој има за цел целосно да ја замени апликацијата за музика на вашиот iPhone или iPod Touch.


Shazam лансира музички плеер за iPhone

Shazam го претстави Shazam Player, кој има за цел целосно да ја замени апликацијата за музика на вашиот iPhone или iPod Touch.