Новости

Nokia го претстави таблетот T20 со импресивна батерија од 8200mAh

HMD Global е добро познат на пазарот на смартфони, но сега почнува да влегува во сегментот на таблетите. Новиот модел на таблет Nokia...


iPhone корисниците итно да го надградат софтверот со iOS 14.8!

Apple објави итна софтверска надградба за закрпа на сериозна ранливост на својот iOS софтвер. Везбедносните експерти откриле слабост со...


Веднаш надградете го софтверот ако користите iPhone или iPad

Apple соопштува дека има нов софтверска надградба за iOS. iOS 14.4 доаѓа со безбедносни закрпи за три безбедносни пропусти што „можеби...


Apple го лансира iOS 14.2.1 за поправка на багови за iPhone 12 5G

Apple ослободи iOS 14.2.1 софтверска надградба за iPhone со цел да се отстранат сите багови што ги има во iOS 14.2. Во надградбата има и...


5-годишните Samsung Galaxy S7 и S7 edge добиваат софтверска надградба

Samsung Galaxy S7 и S7 edge не се повеќе подобни за софтверска надградба , а кога излезе софтверска закрпа, многумина мислеа дека тоа ќе...


Дел од корисниците на Windows 10 со сериозен проблем после надградбата

Надградбата на Microsoft со Windows 10 беше пуштена на 11 февруари, која требаше да биде само уште една во серијата на безбедносни...


Корисниците на Windows 7 веќе нема да добиваат надградба

Кога го претставија Windows 7 кон крајот на 2009 година, Microsoft најави дека ќе им овозможи поддршка на корисниците на тој софтвер цела...


Лоша вест од Android 10 за Samsung Galaxy S8 и Note 8

Samsung Galaxy S8 и Galaxy Note 8 најверојатно нема да добијат софтверска надградба. Експертите што ја следаат оваа тематика тврдат дека...


Почна надградбата за LG G8 ThinQ со Android 10

Изгледа дека стартуваше софтверската надградба за LG G8 ThinQ со Android 10 во Јужна Кореја. Софтверот со кодно име G820N20c им...


Надградбата на софтверот донесе нови проблеми за корисниците на iPhone 11

Корисниците на iPhone и iPad во септември го надградиле софтверот за iPhone и iPad на iOS 13, при што имале проблеми со Bluetooth, WiFi и...


Samsung со софтверска надградба за проблемот со Note 10 и Galaxy S10

Претходно пишувавме за проблемот што го имаа двата предводника на Samsung - Galaxy Note 10 и Galaxy S10. Решена е задачата на...


Внимавајте кога плаќате, Samsung откри баг во скенерот за отпечатоци

Лиза Нејлсон од Англија открила дека има багови во ултрасоничната технологија на Samsung за отпечатоци во скенерот под дисплејот. Кога...


Штотуку инсталиравме надградба за Samsung Galaxy A7 (2018)

Софтверска надградба се појави за Samsung Galaxy A7 (2018) и веднаш ја инсталиравме, која се однесува најмногу за безбедноста на...


Samsung Galaxy A7 (2018) доби безбедносна надградба

Samsung Galaxy A7 (2018) е смартфон од средна класа, кој веднаш се распродаде, што значи дека беше добро прифатен од корисниците минатата...


Apple watchOS2 - сега може да го симнете

Apple watchOS2 требаше претходно објавен, излегувањето на пазарот беше одложено поради софтверски пропуст...