Новости

Свиркајте си и најдете си ја песната на Google

Google оди чекор понапред во обидот да го неутрализира целосно популарниот сервис за пронаоѓање песни Shazam со нивната нова услуга за...


Spotify конечно ќе може да се слуша и во Македонија

Spotify е најновиот голем глобален сервис за стриминг на музика кој ги направи неговите услуги достапни за корисниците од Македонија....


YouTube Music за Android се подобрува со нови функции

Издвоената апликација за слушање музика YouTube Music за платформата на Android ќе се подобрува со неколку нови функции како и промена на...


Apple Music силно прозвучи за Android

Apple Music ja доби првата бета верзија на Android и корисниците ќе може да ја инсталираат со тоа што имаат право на еден месец пробен...


Пласманот на Music за Android ќе му донесе екстра профит на Apple

Apple веќе има огромен успех со музичката апликација која е достапна за корисниците на iOs во Северна Америка со илјадници претплатници,...


Тејлор Свифт си доби пари и се смири со Apple

Можеби ви е чудно зошто толку посветуваме внимание на една поп пејачка како Тејлор Свифт, но нејзината кавга со Apple навистина има...


Апликација на денот - Gramophone е супер музички плеер

Gramophone е најновиот музички плеер за Android кој неодамна беше откриен и понуден на корисниците како поедноставна замена за Play Music...


YouTube Music Key почна да наплаќа

Google по долго одложување го воведе премиум принципот на користење на најпопуларниот видео сервис во светот со новата апликација YouTube...


Дајте музика - Google Play Music ќе се слуша во Македонија

Google објави дека популарниот стриминг сервис Play Music ќе биде достапен во повеќе земји, меѓу кои се најде и Македонија. Play Music...


U2 и Apple повторно рокаат заедно

Легендарниот рок бенд по речиси десет години се врати на сцената со новиот албум Songs of Innocence кој беше промовиран во текот на...