Новости

Роботот Софија нацрта уметничко дело, продадено за 688.888 долари

Софија е мултиталентиран робот, може да зборува, да се шегува, да пее и да црта. Нејзиниот дигитален цртеж е продаден на аукција за...


Софија ќе добие семејство, роботиката се развива забрзано

Роботиката сигурно ќе се развива со забрзано темпо поради коронавирусот. Најпознатиот хуманоиден робот Софија, порано можевме да ја...


Sophia е доказ дека роботите помагаат против коронавирусот

Познатиот астрофизичар Нил ДеГрас Тајсон ја прими во своето студио како гостинка најпознатата роботка во светот Sophia. Благодарение на...


Huawei Ascend G6 - Премиум дизајн по ниска цена

Huawei претстави нов смартфон иснпириран од ланскиот Huawei Ascend P6 кој беше еден од најтенките на пазарот со само 6.18 милиметри и...


За прв пат се појави Huawei Ascend P7

Huawei неодамна се проби во медиумите со нападот кон Samsung и Apple преку контроверзната реклама за новите производи кои доаѓаат...


Huawei Ascend P7 повторно ќе руши рекорди

Huawei го подготвува наследникот на ланскиот супер смартфон Huawei P6 кој во одреден период го држеше рекордот на најтенкиот мобилен на...