Новости

Starship ракетата на SpaceX совршено слета и спектакуларно експлодирала

Тестниот лет на прототипот на ракетата Starship, со која Маск планира да патува до Месечината, дури и до Марс, е изведен точно така како...


Јапонски милијардер повикува 8 среќници да му се придружат на приватен лет околу Месечината

Јапонскиот милијардер Јусаку Маезава објави дека на пат околу Месечината ќе тргне во друштво на било кој, случајно одбрани луѓе, кои може...


При слетувањето експлодира ракета што требаше да превезува луѓе на Месечината

Прототип од ракетата на американската вселенска компанија SpaceX се урна при слетувањето за време на пробниот лет во Тексас, според...


Изгледа дека ракетата на Спејс-Икс експлодирала по слетувањето

Претходно пишувавме дека не е позната причината за неполетувањето на Старшип. За време на снимката емитувана во живо било забележано дека...


Спејс-Икс во последна секунда прекина пробен лет пред полетувањето!?

Спејс-Икс во последната секунда го прекина пробниот лет на прототипот на „Старшип“ вселенскиот брод, од непознати причини. Јавноста ја...


Илон Маск сака креира пониска цена за летањето со Starship?!

Основачот на SpaceX, Илон Маск, има за цел да ја редуцира цената на туристичкиот лет во вселената, на 2 милиони долари. Во меѓувреме би...


Маск го повлече чкрапалото за патување во вселената

Space Perspective има амбициозни цели за испраќање патници во Земјината стратосфера преку вселенски балон и капсула под притисок....


Илон Маск претстави одредени спецификации за леталата за Марс и Месечината

Вселенското летало може да лета и кон другите места на Сончевиот систем и ќе може да се користи повеќе пати, вели Маск. Шефот на SpaceX...