Новости

Microsoft ќе го освежи изгледот на Windows 10

Уште пред неколку месеци од Microsoft најавија дека ќе има промени во Windows 10, а вчера на официјалниот блог прикажаа како ќе изгледаат...


Windows 10 Insider Preview стана достапен за сите

Microsoft го објави Windows 10 Insider Preview пред 15 месеци, кој има кодно име 20H1. Со мајското ажурирање на софтверот сега е достапен...


Windows 10 - најважните кратки патеки

Ова се најважните кратенки кои најчесто се користат во новиот Windows 10...


Симнете ја првата верзија на Windows 10

Microsoft ја пушти првата посериозна пробна верзија на новиот оперативен систем Windows 10 која може да ја инсталираат сите корисници кои...


Официјално Windows 10 - Големо позитивно изненадување

Microsoft сосема неочекувано без никаква помпа ја најави најновата верзија на оперативниот систем кој скокна една бројка и стигна до...


Windows 9 готов до септември

Microsoft не ги воодушеви фановите со оперативниот систем Windows 8, па затоа наскоро ќе лансира нова верзија која ќе ги надмине сите...


Windows 8.1 доставен до производителите

Microsoft потврди дека ја финиширал надградбата на оперативниот систем Windows 8.1 кој веќе започнува да се доставува до сите...