Новости

Instagram слави десет години - корисниците сами да менуваат лого

Instagram прославува 10 години од постоењето, период во кој прерасна главна социјална мрежа, особено денес за помладата популација како...


Без грижи, нема да се наплаќаат линкови на Instagram

Instagram ги уверува корисниците дека нема никакви планови да воведе опција за поставување на линкови под постовите кои би се плаќале за...


Сторито објавено на Instagram ќе се гледа и од Facebook

Facebook ќе направи нов чекор на синхронизација на сите апликации кои се во нивна сопственост, а овој пат планот е објавените „сториња“...


Instagram Reels е дефинитивно воведен за да го сруши TikTok

Instagram дефинитивно ја освежи апликацијата со опцијата Reels, со која сака да го уништи TikTok. Facebook е дециден во одлуката да го...


Би го споделиле ли статусот на WhatsApp како Facebook Story?

Facebook започна со процесот на интегрирање на услугите кои ги нуди WhatsApp како апликација која веќе ја поседува со основното јадро на...


Со основни познавања на HTML лесно се стига до приватни фотографии на Instagram

Со години не убедуваат од Instagram и Facebook дека добро одбраните поставки за приватност гарантираат дека нашите фотографии, видеа и...


Apple ги забрани блокаторите на реклами кои се штетни

Apple донесе одлука да забрани повеќе апликации за блокирање на досадни реклами или пласирање на огласи преку malware кои ги прекршуваат...


Внимавајте: AVG антивирусот ќе ги продава вашите податоци

Бесплатниот антивирус AVG почнувајќи од 15 октомври ќе започне да ги продава податоците кои ги собира од своите корисници на рекламни...


Snapchat веднаш му возврати на Facebook

Facebook подолго време се обидува да обезбеди поголемо присуство во мобилната сфера преку апликации за споделување на пораки и слики и...


Samsung ќе прави своја социјална мрежа

Можеби Apple не направи ништо со Ping, но Samsung има сосема поинаква идеја со планот да направи своја социјална мрежа која би освоила...