Новости

Какви Android смартфони бараат корисниците

Android влегува во пост премиум период, коментирал директорот на Strategy Analytics, Јуха Винтер, за продажбата на смартфони од првиот...


Корисниците на смартфони: големината на екранот е важна

Деновите кога корисниците на смартфони им даваа предност на помалите уреди кои одлично се вклопуваат во рака се чини дека поминаа. Сега...


iPad ќе има најмногу апликации за таблети до 2017 година

Истражувачката фирма Strategy Analytics објави соопштение во кое се вели дека до 2017 година iPad ќе биде доминантна платформа за апликации.


Кина продава повеќе смартфони од САД

Нов извештај од компанијата Strategy Analytics покажува дека Кина го надмина САД во продадени смартфони за третиот квартал.