Новости

Telefónica и NEC најавуваат Open RAN тестови во Шпанија, Германија, Велика Британија и Бразил

Telefónica и NEC најавија спроведување на тестови на Отворената радио пристапна мрежа (Open RAN) на четири глобални пазари. Двете...


На 5G аукцијата во Шпанија собрани 1.1 милијарди евра

Шпанија собра вкупно 1,1 милијарди евра на аукцијата за фреквенции погодни за 5G во опсегот од 700MHz, со тоа што локалните филијали на...


Samsung влегува во Европа со договорот за 5G мрежата на Vodafone

Британската телекомуникациска групација Vodafone го избра Samsung Electronics за снабдување на својата 5G мрежна опрема во Велика...


1&1 Drillisch го прифати договорот за роаминг на Telefonica Deutschland

Telefonica го стави на маса новиот договор во февруари, откако двете компании не можеа да ги договорат условите, но сепак успеаја да ги...


Бразилскиот телеком ќе ја користи опремата на Huawei и не попушта под американскиот притисок

Бразилската телеком компанија одлучи дека нема да подлегне под притисок на американските власти, кои заговараат исклучување на кинеските...