Новости

Нови проблеми во Tesla, 200 работници се отпуштени од Autopilot

Tesla го згасна тимот за означување на податоци што функционира со нивниот Autopilot. Отпуштени се речиси 200 вработени и затворена е...


Видео со несреќа на Tesla возило, компјутерот управувал

Илон Маск веќе со години зборува дека неговите возила ќе бидат усовршени до тој степен што компјутерот ќе управува подобро со возилото,...


Маск: Автономијата на возилата мора да работи без конекција со интернет

Tesla автомобилите во иднина нема да имаат потреба од интернет за да функционираат FSD и Autopilot-от. Интернетот ќе им биде потребен...


Tesla Motors под истрага: Автопилотот се залетува кон паркирани автомобили

Од 2018 година се идентификувани 11 сообраќајни несреќи, во кои што беше вклучен автопилотот на Tesla или Trafic Aware Cruise Control, во...


Автопилотот на Tesla го спаси возачот од мечка на автопат

Автопилотот е најинтересната опција кај автомобилите на Tesla, при што досега на интернет сме виделе бројни видеа во кои технологијата ги...


Tesla го активираше автопилотот за електромобилите

Tesla го лансираше новиот софтверски додаток автопилот за електромобилите од серијата Tesla Model S со што возачите ќе добијат значителна...