Новости

Tesla системот за отворање на автомобилот без клуч е пробиен

Системот за отклучување и стартување на Tesla автомобилите без клуч е пробиен од страна на експертот за компјутерска безбедност, Султан...


Тесла ја отвори првата европска фабрика за електрични автомобили до Берлин

Тесла Моторс денеска ја отвара новата фабрика за електрични автомобили во близина на Берлин, при што, Илон Маск на свеченоста ќе им ги...


Илон Маск се потсмева за повлекувањето на стотици илјади Тесла автомобили

Илон Маск се потсмева на својот Twitter профил за повлекувањето на Тесла автомобилите. Стотици илјади Тесла автомобили се повлекуваат по...


Tesla Motors под истрага: Автопилотот се залетува кон паркирани автомобили

Од 2018 година се идентификувани 11 сообраќајни несреќи, во кои што беше вклучен автопилотот на Tesla или Trafic Aware Cruise Control, во...


„Летив кров“... Tesla Model S со кров што лета во возење

Видео е објавено на интернет со Tesla Model S, со кров како лета за време на брзо возење. На видеото јасно се гледа како се одвојува...


Новата Гигафабрика на Tesla ќе биде во Тексас

Tesla Inc. ќе ја гради новата Гигафрабрика во близина на Остин, Тексас, официјално објави Илон Маск. Фабриката ќе се простира на површина...


VW ID 4 е новиот конкурент на Tesla Model Y

Уште еден голем адут на VW, со кој германскиот автомобилски џин почнува со освојување на пазарот на електрични возила. Volkswagen...


Најдобриот производ на Tesla досега, Маск е оптимист

Илон Маск повторно слави, затоа што кварталот заврши во плус со Tesla Inc., што не се случува често, а на крилата на тој успех, порасна и...