Новости

Apple планира да додаде екран на допир на футролата за полнење на AirPods

Apple би можел да доведе до неколку функционалности кај футролата за полнење на AirPods. Се уште немаме официјални информации, но наводно...


GM патентирал екран на допир што може сам да се чисти

Екраните се секогаш нечисти, затоа во иднина брендовите ќе се фокусираат на екрани на допир што сами ќе се чистат. Американскиот...


Raspberry Pi 7 - Тач таблет и мини PC за 60 долари

Фондацијата лансираше прв екран на допир за сите „хакери“ и инжинери на кои им треба евтино парче опрема за своите проекти и тестирање на...


Откриен поевтиниот BlackBerry Z20 Rio

BlackBerry се врати на патеките на успехот со одличниот BlackBerry Passport кој им се допадна на бизнисмените, па тоа беше доволен потик...


Стрес тест на екранот на iPhone 6, кого лажете дека е неуништлив?

Apple тврди дека новиот екран може да преживее се и дека е неуништлив. Youtube уште еднаш покажа дека големите компании „трескаат зелени“.


Disney внесува нова димензија во екраните на допир

Компанијата Disney прикажа нова напредна технологија која ќе внесе сосема нова искуство со користењето на уредите со екран на допир со...


BlackBerry го лансира Curve 9380

BlackBerry влегува на пазарот на смартфони со конкурентен модел, кој ќе биде прв од серијата Curve кој ќе има touch screen.