Новости

DARPA ќе создаде Iron Man оклоп за армијата на САД

Агенција за напредни истражувања и одбранбени стратегии DARPA е на чекор од создавање на егзоскелет или популарно наречен Iron Man оклоп...


Samsung ја освојува армијата

Samsung Mobile ќе стане еден од главните партнери на американската армија и безбедносните служби откако се потврдува дека тие го добиле...