Новости

Waze со нова опција за предупредување за железнички пруги

Секој пат со преминувањето на железничките премини потребно е внимателно да се погледне на лево и десно со цел да не ве изненади возот....


Google под истрага за преземање на конкурентот Waze

Google по речиси седум години е подложен на нова истрага од страна на Федералната комисија за трговија на САД за преземањето на...


Waze нуди за класа подобра навигација и предупредувања на патот

Сервисот Waze ја лансираше новата 4.0 верзија на мобилната апликација која сега нуди многу поквалитетна навигација со одлична прегледност...


Терминаторот ќе дава гласовни насоки на Waze

Waze се пофали дека успеале да го обезбедат најлегендарниот холивудски глас на Арнолд Шфарценегер кој ќе остане запаметен по уникатното...


Апликација на денот - Wazere ќе ви открие топ локации

Wazere е нова апликација за iOs која најдобро ќе им послужи на туристите и оние кои сакаат да посетат интересна локација. Најдобар начин...


Waze ќе ја има на секој Android смартфон

Google ја додаде апликацијата Waze во својот стандарден и веќе огромен пакет на сервиси кои ќе може да ги користат сите брендови како дел...


Google Now ќе ви каже каде има евтино гориво

Google ќе се погрижи вашето патување да биде безгрижно, па покрај сите новитети во апликацијата Maps добиваме и нови функции на смарт...


Полицијата гневна на Google Waze апликацијата

Полицијата на САД има прилично голема причина да биде гневна на апликацијата Waze која служи за меѓусебно информирање за состојбата во...


Apple Maps со инфо за јавен превоз дури во 2015

Apple веќе двe години доцни зад своите конкуренти во понудата на Maps апликацијата која се уште не го добила потребните подобрувања, меѓу...


Google чека милијарди од компаниите што ги купи

Google постојано купува по некоја помала компанија или интересен стартап на млади програмери, но најголемо внимание привлекуваат...


Слушнете ги најоткачените насочувања за сообраќајот

Google неодамна го интегрираше сервисот Waze во своите апликации за мапи и навигација, како и за насочување помогнато од самите корисници...


Google ги збогати мапите за корисниците на мобилни

Google неодамна ја купи Waze компанија која беше во почетна фаза на обезбедување на информации за сообраќајот, но со огромен потенцијал...


Google почна да го интегрира Waze во Google Maps

Со одобрение од страна на Федералната трговска комисија за антимонополска истрага, Google почна со интегрирање на Waze во Google Maps.


Google конечно ја откри цената за купувањето на Waze

Гигнатот Google во јуни потврди дека ја купил компанијата за социјална навигација Waze. Првите извештаи сугерираа дека Google можеби...


Што ќе му донесе Waze на Google

Teхнолошкиот гигант неодамна потроши цело богатство за да го купи Waze сервисот за добивање на информации за сообраќајот и навигација кој...


Google повторно потроши цело богатство

Технолошкиот гигант направи уште една мега зделка откако плати над една милијарди долари за да го купи сервисот Waze кој обезбедува...


GSMA: Galaxy S III е најдобар смартфон, Nexus 7 – најдобар таблет

Наградите за најдобар уред во мобилната индустрија во текот на годината беа доделени на Светскиот Конгрес за Мобилна Технологија во...