Новости

Windows има проблем во системот, веднаш инсталирајте безбедносна

Microsoft издаде месечна безбедносна закрпа за својот оперативен систем Windows. Пакетот содржи вкупно 84 закрпи за ранливост, од кои...


Поразителни податоци: Windows 10, 8, 7 и XP се попопуларни од Windows 11

Без разлика на тоа што Microsoft ја прекинува софтверската поддршка за старите верзии на Windows кога ќе излезе нова верзија, корисниците...


Google Chrome ја продолжува поддршката за Windows 7

Стариот Windows 7, за кого веќе поддршката од компаниите полека почнува да се стопира, полека почнува да се отстранува на сметка на...


Корисниците на Windows 7 веќе нема да добиваат надградба

Кога го претставија Windows 7 кон крајот на 2009 година, Microsoft најави дека ќе им овозможи поддршка на корисниците на тој софтвер цела...


Microsoft Office 2016 - официјално достапна виртуелната канцеларија

Microsoft Corp официјално ја објави новата надградена виртуелна канцеларија...


Windows 10 ги претекна Vista и Windows 8!?

Windows 10 уште расте на пазарот и за само еден месец од лансирањето, се вивна до месечината...


Virtual Router - креирајте W-Fi врска од вашиот Windows десктоп

Ако немате рутер, постои начин да ги поврзете другите уреди на истата врска со којашто работите на вашиот десктоп...


Windows 10 - 30 дена да го смените ако ве разочара

Microsoft има решение лесно да ја повратите претходната верзија на Windows во рок од 30 дена...


Windows 10 - Solitaire се наплаќа со тактика

Microsoft сепак знае како да си ја поврати инвестицијата...


Што му фали на Windows 10 во Македонија?

Се уште не знаеме зошто Cortana не функционира во Македонија...


Android апликација за пишување на mini-PC од фотелја

Remote Keyboard е дизајнирана да се користи со мини-компјутерски уреди, кои немаат тастатура...


Нема веќе гага подршка за Windows 7

Microsoft ја прекинува бесплатната подршка за корисниците на оперативниот систем Windows 7 и повеќе нема да лансира надградби и новитети...


Како најлесно да пренесете фајлови од PC на iPhone

My Drive е одлична апликација која значително ќе ви го олесни начинот на кој ги пренесувате фајловите и содржините од компјутер на вашиот...


Windows 8 е преиновативен за многу корисници

Иако Microsoft тврди дека Windows 8 се продава според планираното, генералното мислење е дека новиот оперативен систем е прилично...


Microsoft продал 60 милиони лиценци за Windows 8

Microsoft откри дека има продадено 60 милиони Windows 8 лиценци до денес. Tammi Reller, директорот за финансии и маркетинг на Windows, ги...


Први детали за Windows Phone 7.8

Невобичаено долго се чека на надградбата на постарите уреди на Windows со најновите алатки од последната верзија Windows Phone 8. Додека...


Windows 7.8 забележан за прв пат

Во изминатиот перид главана вест беше промоцијата и коментарите за Windows Phone 8, но за надградбата на веќе постоечките уреди со новиот...


Sony спрема Windows 8 таблет

Гласина за нов таблет од Sony кој ке работи на новиот оперативен систем Windows 8 и мора да признаеме изгледа навистина интересно


ITG xpPhone 2 - Windows 7/8 на смартфон

Се појави втората верзија од телефонот ITG кој е познат по тоа што наместо, iOS, Android, WP или друг OS, користи десктоп OS како Windows...