Новости

Google не го постигна тоа што го сакаше, ги гаси YouTube Stories

Откако Snapchat постигна голем успех со Stories, сите платформи ги воведоа, но не успеаја сите со нив. Stories на Instagram се голем хит...


Samsung со видео го промовира Space Zoom и Night Mode за Galaxy S23 Ultra

Samsung Galaxy S23 Ultra ќе биде со неверојатна камера со главен сензор од 200MP, заедно со 12MP ултра-широка камера, 10MP телефото...


YouTube од 1 февруари ќе има нов начин на заработка

Ветувањето на YouTube од септември 2022 година, ќе се реализира на 1 февруари оваа година. Станува збор за можности за заработка за...


Google потрошил 100 милиони долари за да му конкурира на TikTok

TikTok за кратко време ќе стане конкурент на најголемите платформи во светот. TikTok со своите кратки видеа е голем конкурент за Google,...


YouTube офицјално ја лансира Shorts како одговор на TikTok

YouTube започна со официјалното лансирање на новата апликација Shorts која е финалниот одговор на најпопуларната видео платформа на...


YouTube сака да го сруши TikTok со Shorts

Instagram направи обид да го сруши TikTok со Reels, а YouTube сега ќе се обиде со YouTube Shorts за кратки видеа. Главната конкуренција...