Новости

Европската комисија одобри државна помош за проектот со роботакси на Rimac

Поддршката ќе биде во облик на директна неповратна помош и ќе покрие 45% од сите прифатливи трошоци. Ако се покаже проектот како успешен...


Мате Римац тврди дека роботакси ќе вози низ Загреб до 2024 година!?

Мате Римац официјално изјави дека Rimac Automobili ќе лансира самостојно возило до 2024 година, наречено роботакси. Додека да се...


Rimac: Во Загреб до 2024 година ќе има автономно електрично такси

Основачот на компанијата Rimac Automobili почнува со првиот чекор кон реализација на проектот вреден 3,4 милијарди куни, за развој и...