Новости

Umi Zero 2 - Се подготвува Galaxy клон со маска на LG G4

Кинескиот бренд Umi можеби му здодеа да слуша дека е плагијатор на Samsung, па затоа реши да ги подигне стандардите и за новиот Umi Zero...


Револуционерниот Wove дисплеј - изгледа како лента

Револуционерниот уред Wove паметна накравица со E-ink дисплеј се витка...


Е-ink - првите дигитални сообраќајни знаци

Сообраќајни знаци, кои користат е-ink екрани за сигнализација...


UMi Zero 2 ќе го брка рускиот Yota со два екрани

Кинезите развиваат се подобра и подобра технологија, а покажуваат и дека знаат да ги следат новите трендови. UMi Zero 2 се развива токму...


iPhone со popSlate маската се претвора во Yota Phone

Заштините маски за iPhone ги има во различни форми и големини, но popSlate е уникатен додаток, кој освен што го штити вашиот смартфон,...


Sony ќе влезе во црно-бел свет со FES Watch

Sony Mobile продолжува со употребата на e-ink технологијата која носи дисплеи во црно-бела техника и по првиот ваков таблет, ќе следи и...


YotaPhone 2 доаѓа од Русија во декември

YotaDevices го објави официјалниот датум за пласман на новиот YotaPhone 2 кој е уникатен смартфон со два дисплеи на предната и задната...


Moment е совршен смартчасовник- Уникатен спој на мода и технологија

Moment е еден од новите смартчасовници кој доаѓа како големо изненадување бидејќи не е изработен од некој мега технолошки бренд, туку од...


Sony Digital Paper целосно ќе ја замени хартијата

Sony неодамна го промовираше новиот E-Ink таблет Sony Digital Paper кој има за цел да ја земени хартијата од употреба и е наменет за...


Доаѓа нов руски смартфон со двоен екран

Рускиот производител Yota наскоро ќе го претстави новиот смартфон со двоен екран кој ќе донесе неколку подобрувања во однос на ланскиот...


Рускиот YotaPhone со двоен екран конечно промовиран

Руската компанија за мобилни телефони Yota Devices конечно и официјално го претстави YotaPhone еден од најуникатните смартфони на пазарот...


YotaPhone - паметен телефон со двоен екран ќе се лансира во Ноември

Станува збор за уникатен телефонски уред, кој поседува еден регуларен екран од едната страна и екран базиран на e-ink технологијата од...


iPhone 5 со додатен екран

На пазарот треба да се појави нов додаток за iPhone 5 кој покрај заштитна маска ќе има улога и на втор екран кој ќе се наоѓа на задната...