Новости

iPhone и iPad корисниците на YouTube што не се премиум добиваат PiP

Јуни 2022 година, премиум корисниците на YouTube добија опција за слика-во-слика picture-in-picture (PiP). Ова овозможува на корисниците...


Ако користите постар телефон од iPhone 8, Apple има важно предупредување за вас

Новиот оперативен систем iOS 16 доаѓа следната есен. Постарите модели на iPhone нема да можат да добијат нов iOS 16, затоа што Apple...


iOS и iPadOS 16: Повеќето „матични“ апликации ќе може да се деинсталираат

iOS 16 и iPadOS 16 ќе овозможат за iPhone и iPad корисниците да бришаат системски апликации од уредот. Претходно корисниците ја имаа таа...


iOS 16 ќе го нема кај iPhone 6S, софтверска поддршка веќе нема да има

iPhone 6S официјално излезе во септември 2015 година, кој досега имаше софтверска поддршка, но не повеќе. iOS повеќе нема да дава...


iOS 15 надградбата е официјално достапна за преземање

Три месеци откако Apple го откри iOS 15 за iPhone и iPod, финалната верзија е конечно подготвена за преземање за корисниците во светот....


Apple ќе воведе нова Fitness+ Audio Meditations алатка за Apple Watch

Apple го започна настанот WWDC 2021 со претставување на iOS 15, а денес веќе завршува. Во меѓувреме беше претставена Fitness+ опцијата за...


Како да го гледате Apple WWDC 2021 и што ќе ни донесе

WWDC 2021 настанот во живо може да го следите на видеото одоздола, кој почнува утре на 7 јуни, во 07:00 часот според нашата временска...


Apple најверојатно ќе ги открие iOS 15 и iPadOS 15 на WWDC

iOS 15 и iPadOS 15 би можеле да бидат претставени од Apple на 7 јуни, за време на неговиот настан World Wide Developers Conference (WWDC...