Новости

Прототипот на 5-та генерација на Apple iPod Touch открива 30 пин-порт приклучок!?

На Twitter се појави пост од Mr·White (@laobaiTD) според кој наводно прототип на iPod ќе биде со 5-та генерација со 30 пин портови од...


Apple Watch Series 7 протече со нов дизајн и зелена боја

iPhone, iPad, и дури iMac го прифатија новиот дизајн со заоблени рабови, кој е на некој начин како навраќање на iPhone 4. Оваа есен Apple...


Калапи за идната серија на Apple iPhone 12 5G

Многу Apple фанови велат дека досега најубавиот iPhone им е четвртата серија - iPhone 4, онаа што ја стилизираше Стив Џобс. Големите...


Безбедносен пропуст би можел да загрози милиони iPhone-и

Експерт за безбедност на Twitter, потпишан со името "axi0mX", предупредил дека во оперативниот систем на Apple - iOS, го сокрива...


SmartPants - машка и женска долна облека за смартфон

Машката и женска долна облека за смартфони станала популарна во Јапонија...


Apple iOS 9 и iOS 8.4.1 - тест за брзина

Ако се прашувате каква брзина испорачува најновиот iOS...


Galaxy Note 5 - помускулест од iPhone 6

Како што ќе забележите на тестот, падот од пониски височини е доволен за да се оштети петката...


iPhone 6S не се предава лесно на Bendgate тестот

Со моделот 6S сега повторно се поправа грешката...


Новите iOs 9 апликации не работат со стар iPhone

Apple вети дека ќе ја достави најновата надградба на оперативниот систем и на постарите смартфони како iPhone 4s и таблетот iPad 2, но...


iOs 9 ќе работи и со постарите Ајфони и Ајпади

Apple навлегува веќе во осмата година од својата мобилна револуција и повеќе смартфони како iPhone 4 и iPhone 4s веќе потпаѓаат во...


Apple ја прекинува подршката за повеќе модели на iPhone

Според протечени дописи од Apple се дознава дека компанијата ќе ја прекина подршката за одредени постари телефони кои се произведени и...


iOs 8.1.1 пристигна - Важни подобрувања за iPhone и iPad

Apple ја реализираше најновата надградба на оперативниот систем iOs 8.1.1 која според првичниот опис ќе донесе повеќе подобрувања во...


Тепачка во Финска за iPhone 4

Финскиот народ кога е во прашање технологијата најмногу е горд на Nokia и на Angry Birds, но кога ќе имате шанса да купите „екстра...


iOs 8 слабо се покажува кај старите iPhone-и

iOs 8 е речиси една недела во употреба со што доаѓаат и првите извештаи за стабилноста и функционалноста на надградбата и има за жал лошо...


Прво видео од реверзибилниот USB кабел за iPhone 6

Животот на корисниците на iOs уредите наскоро најверојатно ќе стане поедноставен бидејќи се очекува пласман на реверзибилен Lighting to...


iPhone 5s најпопуларен, Samsung Galaxy со најмногу модели

Листата за најпопуларни телефони за првото тромесечје даде доста интересни податоци за тоа што преферираат корисниците.


iOs 6 е побрз од iOs 7.1 кај iPhone 4

Ars Technica изврши повеќе тестови со iPhone 4 за да се види времето потребно за вклучување, брзината на интернет и користењето на...


Најбесната одмазда врз Apple iPhone

Apple неодамна одлучи да повлече апликација од App Store преку која се вршеле електронски наплати со витуелната валута биткоин и овој...


Како да направите Jailbreak на iOs 7.0.4

Хакерите од Ragebreak успеаја да направат Jailbreak за iOs 7, кој може да се примени кај сите досегашни надградби на оперативниот систем...


Како да го забрзате стариот iPhone

Доколку поседувате iPhone 4, 4s или iPhone 5 сигурно сте ја направиле надградбата на оперативниот систем до верзијата iOs 7 која со себе...


Apple телефон стар за нов ?!

Според гласините, Apple подготвува нова програма која ќе им овозможи на сопствениците на iPhone да ги сменат своите стари мобилни...