Новости

PayPal ќе може да врши купопродажба со помош на QR код

Со PayPal отсега ќе може да се купува и продава со помош на уникатниот QR код. Оваа услуга нема да биде достапна кај нас и на одредени...


„Нептун Македонија“: Глобалната пандемија ја трансформираше сферата на онлајн шопингот

Како резултат на пандемијата предизвикана од вирусот Ковид-19, Е-продажбата рапидно расте на светско ниво, а нашата земја не е исклучок....


84 милиони евра потрошени од Македонците за онлајн купување

Онлајн трговијата во Македонија има раст од 26%, а овој податок важи за првата половина на 2019 година, спореден со лани. Пресметано е...


Почнува Cyber Monday, загрејте ги кредитните картички за шопинг

За разлика од традиционалниот шопинг празник Black Friday кога има огромни турканици, инциденти, лажни попусти и многу трговски трикови,...


Алибаба го отвори Сезамот со 10 милијарди долари

На Алибаба му успеа да го „отвори Сезамот со богатство“ со неверојатниот рекорд на дневна продажба која достигна вредност од над 9...


Пазете со онлајн шопингот - 40 проценти од кинеските производи се фалсификат

Повеќе од 40 % од производите продадени преку интернет во Кина минатата година биле или фалсификувани или со лош квалитет, пренесе...


Google Express настапува на сцена

Google ќе спроведе тестови со испорака на свежи прехранбени производи...


Селфи фотка за плаќање на интернет

Замислете колку комплицирано ќе биде - ќе треба само да го извадите телефонот и да сликнете едно селфи...


За шопинг ќе одиме на Google

Google планира да воведе нова опција во интернет пребарувачот за мобилен при што кога ќе пребарувате одредени предмети и стоки ќе ви се...


Xiaomi неможе да се најде ни за лек

Xiaomi конечно стигна на пазарот во Индија. И го снема за 2 секунди, буквално.


Он-лајн шопингот зема замав и во Македонија

Македоците поминуваат многу повеќе време пред компјутер или на интернет, брзиот начин на живот, продолжувањето на работно време и...