Како функционира сајтот за регистрирање за КОВИД-19 вакцината?

Објавено на 14.02.2021 21:13 во Рецензија


Како функционира сајтот за регистрирање за КОВИД-19 вакцината?

Оцени

usability
0.0


Перформанси
0.0


Цена
0.0


Камера
0.0


резултат
0.0


Наши забелешки

Positives:

 

Negatives:Целата рецензија

Министерството за здравство во периодот додека чека да ги донесе првите вакцини во земјата ја лансираше веб страната vakcinacija.mk на која граѓаните ќе може да се регистрираат и да изразат интерес да ја примат вакцината против КОВИД-19.

Со оглед на тоа што Македонија и натаму е меѓу земјите во регионот која до неодамна немаше ниту една доза на вакцини интересот на граѓаните е огромен. Затоа и во првите моменти кога сите нагрнаа да го отворат сајтот од преголем интерес имаше и блокада на vakcinacija.mk. Речиси секогаш кога се лансира ваков сајт од државен интерес не се зема во предвид дека интернет сообраќајот ќе биде засилен па затоа мора да се мисли и на соодветен хостинг кој ќе ги покрие потребите.

Сега кога веќе сајтот е стабилен корисниците може да се регистрираат, но и натаму во нашите последни обиди не е целосно јасно дали поднесената апликација е целосно прифатена и регистрирана бидејќи не добивме повратен одговор на маил.

Граѓаните преку vakcinacija.mk треба да остават повеќе лични податоци како име и презиме, матичен број, телефонски број, e-mail адреса. Исто така треба да одбере во кој здравствен дом сакате да ја примите вакцината.

Откако ќе ги внесете сите податоци и одберете каде ќе се вскцинирате треба да стиснете потврди. Организирањето на имунизацијата на населението ќе се координира преку матичните лекари.

Дали ви се допадна рецензијата? Ако имате нешто да дополните ве молиме напишете коментар


За авторот

Христијан Станоевиќ
Author Image
Дипломиран новинар