Предноста на Android Go телефоните и зошто се евтини

Објавено на 06.03.2018 во Рецензија


Предноста на Android Go телефоните и зошто се евтини

Оцени

usability
10.0


Перформанси
10.0


Цена
10.0


Камера
10.0


резултат
10.0


Наши забелешки

Positives:

- Брзина;
- Новитети;
- Ниска цена;

 

Negatives:Целата рецензија

Првите Android Go телефони за прв пат беа лансирани на MWC во Барселона. Тие би можеле да го променат начинот на кој луѓето ја употребуваат оваа платформа. 

Што е Android Oreo Go едицијата?

Станува збор за модификувана верзија на Android Oreo оперативниот систем за мобилни телефони, која функционира подобро со евтини телефони. Според Google, оваа верзија на Android Oreo би требало да функционира многу побрзо со телефоните што имаат 1GB RAM меморија или помалку. 

Тоа не е неговата единствена предност. Android Go не ви зема многу простор од меморијата како стандардните Android софтвери, а ќе биде намалена и потрошувачката на интернет, затоа што Google оптимизирал бројни апликации како што се YouTube, Gmail и Google Maps

Зошто е ова важно?

Ако сакате да купите нов Android телефон за 100 долари, постои голема шанса дека тој ќе функционира со застарена верзија на оперативен систем. Тоа значи дека на овие телефони нема да ги имаат најважните нови функции. Од друга страна, Android Go телефоните нема да ви дадат чувство како да работите на врвните модели, но ќе ги има сите најважни и напредни функции и ќе функционира многу побрзо од стандардните стари Androdi софтвери.

Што е следно?

Ова е тешко прашање, затоа што, иако се претставени, овие телефони се уште не можат да се купат. Следниот потег на компаниите што ги направија е да чекаат реакција од пазарот и корисниците за овие модели. Google изјави дека ќе прави Android Go верзија за секоја нова верзија на регуларен Android. Тоа ја покажува сериозноста за која компанијата му пристапила на овој проект.

Наскоро би можеле да ги очекуваме супер евтините Go телефони, а нивната цена би можела да падне дури и под 50 долари. Првиот чекор е направен, сега останува само да чекаме и да видиме што е следното.

Дали ви се допадна рецензијата? Ако имате нешто да дополните ве молиме напишете коментар


За авторот

Александар Младеновски
Author Image
Дипломиран новинар, истражувач со познавања во повеќе области, практикува јога, сака да ги инспирира луѓето и да поттикне промени. 
Најнови телефони
 
  • Watch Edition Series 3
  • Watch Series 3
  • Watch Series 3 Aluminum
  • Watch Edition Series 2 42mm
  • Watch Series 2 42mm
  • Watch Edition Series 2 38mm
  • Watch Series 2 38mm
  • Watch Series 2 Aluminum 42mm
  • Watch Series 1 Aluminum 42mm
  • Watch Series 2 Aluminum 38mm