Топ 5 апликации за преработка на фотографии на Android

Објавено на 02.05.2018 во Рецензија


Топ 5 апликации за преработка на фотографии на Android

Оцени

usability
10.0


Перформанси
20.0


Цена
10.0


Камера
10.0


резултат
12.5


Наши забелешки

Positives:

 

Negatives:Целата рецензија

Од лансирањето на Instagram социјалната мрежа за споделување фотографии, користењето на филтри за подобрување на фотографиите или пак за додавање драма стана толку многу проширено, што денес скоро и да не можете да видите фотографија која не е на некој начин преработена.

Сепак, Instagram има само одреден број на филтри и со нив, не може да ги задоволи потребите на сите корисници. За среќа, има огромен број на апликации, достапни за Android и iOS, кои имаат многу повеќе филтри, но и детални, грануларни опции за преработка на фотографиите, кои до пред неколку години беа достапни само на Photoshop наменет за компјутерите.

Тука ќе издвојам 5 апликации за преработка на фотографии за Android кои јас мислам дека заслужуваат да се спомнат. Секако, ако не се сложувате со мене, можете да спомнете и некоја ваша, но со овие пет, мислам дека ќе бидат задоволни поголемиот број на корисници на Android смартфони (можете да кликнете на името на апликацијата за линк до Play Store).

5. PhotoDirector


PhotoDirector е апликација која овозможува исклучително длабока контрола при преработката на фотографиите. Има еден тон опции, како и вградена камера на која ќе може во живо да ги гледате филтрите, уште пред да сликнете. Воедно, оваа апликација има и Content-Aware Removal алатка, која функционира исто како на Photoshop на компјутерите – селектирате некој предмет и PhotoDirector ќе го отстрани, а позади него буквално ќе ја доцрта фотографијата за да изгледа природно.

4. Aviary Photo Editor


Aviary е популарна апликација преработка на фотографии уште од времето на почетоците на Instagram. Има многу вградени филтри кои сум сигурен ќе им се допаднат на Instagram фанатиците, но има и подлабоки опции за преработка. Голема предност на Aviary Photo Editor е што има многу лесен и интуитивен интерфејс.

3. PicsArt Photo Studio


Исто така апликација која е подолго време достапна на Android, опремена со се што ви треба за да ја разубавите вашата фотографија. PicsArt Photo Studio овозможува детална контрола на сите аспекти во фотографијата, има многу филтри, а има и одлични опции за правење колаж.

2. Photoshop Express


Најпопуларниот програм за преработка на слики има верзија и за Android. Апликацијата е една од најдобрите во сегментот и овозможува детална контрола на тоа како сакате да ја преработите фотографијата, има голем број на филтри и на неа може да ги преработувате и вашите “RAW” фотографии од смартфонот или професионалната камера.

1. Snapseed


Snapseed е веројатно најдеталната апликација за преработка на фотографии, во која има голем број на филтри, но и голем број на контроли за детална преработка. Апликацијата поддржува и “RAW” преработка и е целосно бесплатна – тука не треба да доплаќате буквално за ништо. Воедно, Google, кој стои зад неа, редовно донесува новитети и надградби.
 

Дали ви се допадна рецензијата? Ако имате нешто да дополните ве молиме напишете коментар


За авторот

Телефони.мк
Author Image
Телефони.мк е веб портал кој што постои од 2007. 
Најнови телефони
 
  • Watch Edition Series 3
  • Watch Series 3
  • Watch Series 3 Aluminum
  • Watch Edition Series 2 42mm
  • Watch Series 2 42mm
  • Watch Edition Series 2 38mm
  • Watch Series 2 38mm
  • Watch Series 2 Aluminum 42mm
  • Watch Series 1 Aluminum 42mm
  • Watch Series 2 Aluminum 38mm