Кога ќе ги добиеме првите смартфони со 5х оптички зум?

Објавено на 14.11.2017 во НовостиКога ќе ги добиеме првите смартфони со 5х оптички зум?

Asia Optical и Coreophotonics развиваат нов вид на камера за смартфони која ќе располага со 5х оптички зум што ќе донесе значително подобрување во автофокусот, како и во снимањето или сликањето од далечина.

Според информациите на Asia Optical и Coreophotonics првите модули со новата камера со 5х оптички зум ќе бидат готови до крајот на 2018 година, што значи дека сите заинтересирани партнери од мобилните брендови ќе може да ги активираат во своите уреди уште на почетокот на 2019 година. 

Во тој период излегуваат новите модели на Samsung, LG, Motorola, Huawei и Sony, па така ќе може навреме да го „фатат“ CES саемот во Лас Вегас или MWC во Барселона.

 
Најнови телефони
 
  • Watch Edition Series 3
  • Watch Series 3
  • Watch Series 3 Aluminum
  • Watch Edition Series 2 42mm
  • Watch Series 2 42mm
  • Watch Edition Series 2 38mm
  • Watch Series 2 38mm
  • Watch Series 2 Aluminum 42mm
  • Watch Series 1 Aluminum 42mm
  • Watch Series 2 Aluminum 38mm
 


{}