Рецензии
 • 10.0

  Сите вистини за батеријата на вашиот смартфон

  Рокот на траење на батеријата е најважниот фактор при одлуката за купување на нов телефон. Сите од нашите мобилни очекуваме да траат долго на стендбај, а не само да имаат врвни екрани и камери со неве

 • 10.0

  Како да закажувате објави на Twitter?

  Twitter периодов е најактулен по тоа што започна да ги обележува твитовите на американскиот претседател Доналд Трамп кои содржат невистинити тврдења или пак ги истакна дека промовираат насилство како

 • 8.6

  Смартфонот ќе ви кажува дали сте на безбедна физичка дистанца

  Google лансираше уште една алатка за борба со последиците од пандемијата со КОВИД-19 за да им помогне на корисниците да одржат безбедна физичка дистанца пропишана од здравствените власти, како на глоб

 • 9.7

  Големо „ДА“ за Huawei Y7 (2019)

  Huawei се препознава по своите топ модели со врвни перформанси и прекрасни камери со препознатлив дизајн и многу добрите модели во ниски категории. Евтините телефони даваат многу за вложените пари, а

 • 10.0

  Коронавирусот го стопираше развојот на „градот од иднината“

  Смарт градовите се обидуваат да станат паметни имплементирајќи одредени опции и сензори за собирање на податоци и управување со инфраструктурата. Таа технологија сепак мора да се прилагоди кон момента

 • 10.0

  Facebook во битка за уништување на TikTok со новата Collab апликација

  Facebook откако успешно го неутрализираше влијанието на Snapchat преку копирање на функциите во Instagram, сега има нов непријател во кинеската апликација TikTok која прерасна во глобален феномен и но


 
Новости

Microsoft ќе ги замени новинарите со вештачка интелигенција

Microsoft ќе замени десетици новинари со вештачка интелигенција, кои работат на веб страницата на Microsoft. Со тоа компанијата ќе го автоматизира системот кој сам ќе...

 
Оперативни системи

Официјално лансирана апликацијата на Google и Apple за детекција на COVID-19

Постои апликација на Исланд која одредено време се користи за помош за спречување на ширењето на коронавирусот, која ги идентификува контактите дали се заразени или не....