Intel NUC: Осмата генерација на i7 процесорот

Објавено на 09.01.2018 во НовостиIntel NUC: Осмата генерација на i7 процесорот

Next Unit of Computing (NUC) е концептот што Intel го промовира веќе неколку години, но сега дојде времето да пристигне овој уред, кој е осма верзија на i7 процесорот. NUC е практично персонален компјутер со големина на пренослив диск и може да го држите со една рака. Новиот концепт е во согласност со правилата за „помало, побрзо и помоќно“. 

Intel NUC се одликува со моќни процесори и импресивни графички перформанси, кои ви овозможуваат уживање во движење. Двете серии на NUC компјутерот NUC8i7HVK и NUC8i7HNK, доаѓаат во пар со AMD RX Vega M графички картички. NUC располага со: Thunderbolt 3 USB-C, gigabit Ethernet, Mini DisplayPort, USB 3.1, HDMI, и 3,5-милиметарски влез за слушалки, со можност за користење на 6 екрани истовремено. UC8i7HVK ќе оди во комплет со AMD Vega M GH серија на графички чипови, кои овозможуваат брилијантни перформанси и за играње на VR игри и VR решенија општо. 

 
Најнови телефони
 
  • Watch Edition Series 3
  • Watch Series 3
  • Watch Series 3 Aluminum
  • Watch Edition Series 2 42mm
  • Watch Series 2 42mm
  • Watch Edition Series 2 38mm
  • Watch Series 2 38mm
  • Watch Series 2 Aluminum 42mm
  • Watch Series 1 Aluminum 42mm
  • Watch Series 2 Aluminum 38mm
 


{}