Бил Гејтс смета дека криптовалутите се премногу опасни

Објавено на 04.03.2018 во НовостиБил Гејтс смета дека криптовалутите се премногу опасни

Бил Гејтс предупредува за опасното влијание на криптовалутите. Тој вели дека „криптовалутите убиваат луѓе и тоа во директна смисла“. Основачот на Microsoft тврди дека со биткоин и лајткоин е полесно да се продава дрога. Зошто? Затоа што се гарантира анонимност при трошењето на криптовалутите, исто како што тероризмот се одвива непречено и перењето пари оди како подмачкано.

Доколку државата би го контролирала текот на дигиталните валути, тогаш е добра шанса полесно да се детектира криминалот. Друг недостаток на криптовалутите според Бил Гетјс е она што содржат висок степен на ризик за тие што ги купуваат. 

 
Најнови телефони
 
  • Watch Edition Series 3
  • Watch Series 3
  • Watch Series 3 Aluminum
  • Watch Edition Series 2 42mm
  • Watch Series 2 42mm
  • Watch Edition Series 2 38mm
  • Watch Series 2 38mm
  • Watch Series 2 Aluminum 42mm
  • Watch Series 1 Aluminum 42mm
  • Watch Series 2 Aluminum 38mm
 


{}