Microsoft замислен со Windows 95 Mobile за мобилна телефонија

Објавено на 03.07.2018 во НовостиMicrosoft замислен со Windows 95 Mobile за мобилна телефонија

Nokia телефоните се појавија прво на Microsoft мобилните оперативни системи, но не траеше долго. Со цел да оживее брендот, овој пат беше активиран на Android. Windows Phone OS можеби бил одличен оперативен систем, но не може да се натпреварува со Android и iOS. Не помогна ниту тоа што девелоперите не беа премногу воодушевени да работат на платформата на Microsoft.

И покрај тоа што работеше убаво, недостатокот на апликации и софтверска надградба ги натера купувачите да се свртат кон другите мобилни оперативни системи. Меѓутоа, се чини дека компанијата сега е спремна за втората фаза - запознајте го Windows 95 Mobile. Се разбира, ова не е реално, но замислете ја малата спојувалка од Word на вашиот телефон, наместо Cortanа?

 
Најнови телефони
 
  • Watch Edition Series 3
  • Watch Series 3
  • Watch Series 3 Aluminum
  • Watch Edition Series 2 42mm
  • Watch Series 2 42mm
  • Watch Edition Series 2 38mm
  • Watch Series 2 38mm
  • Watch Series 2 Aluminum 42mm
  • Watch Series 1 Aluminum 42mm
  • Watch Series 2 Aluminum 38mm
 


{}