Иднината на навигацијата - Google Maps патокази во живо на улиците

Објавено на 12.02.2019 во Новости Иднината на навигацијата - Google Maps патокази во живо на улиците

Одбрани корисници имале шанса да ја испробаат новата опција, која е многу поедноставна за користење. Во денешно време е многу поедноставно да се снајдете во непознат град, отколку што било тоа порано. Доволно е да извадите смартфон од џеб, да покренете некоја апликација за навигација и да ги следите упатствата до целта.

Понекогаш и со смартфонот може да залутаме. Новото решение на Google ќе го олесни користењето на Google Maps за снаоѓање во просторот. Се работи за функција со проширена реалност во мобилната апликација Google Maps, која на корисникот му ја покажува насоката во која треба да се движи преку камера на смартфонот. Така ќе ви се појавуваат стрелки во живо, без да мора да следите се на екранот на телефонот. Google потврдува дека ќе ја претстави надградбата за сите корисници кога убаво ќе биде тестирана. 

 
Најнови телефони
 
  • Watch Edition Series 3
  • Watch Series 3
  • Watch Series 3 Aluminum
  • Watch Edition Series 2 42mm
  • Watch Series 2 42mm
  • Watch Edition Series 2 38mm
  • Watch Series 2 38mm
  • Watch Series 2 Aluminum 42mm
  • Watch Series 1 Aluminum 42mm
  • Watch Series 2 Aluminum 38mm
 


{}