Motorola Twitter објави дека ќе има нови Razr модели на 1 јуни

Објавено на 18.05.2023 во Преклопни уредиMotorola Twitter објави дека ќе има нови Razr модели на 1 јуни

Motorola Twitter објави кратко видео со два нови Razr уреди за кои пишува дека пристигнуваат на 1 јуни со мотото "Flip the Script". На видеото од 6 секунди се гледа дека има два преклопни уреда во позадина. Едниот ќе биде премиум Motorola Razr 40 Ultra со голем Quick View надворешен дисплеј и спецификации на предводник, со Snapdragon 8+ Gen 1 процесор.

Motorola Razr 40 ќе биде со прифатлива цена и ќе има помал надворешен Quick View дисплеј. Motorola Razr 40 Ultra се очекува да пристигне со 6.7-инчен AMOLED дисплеј со FHD+ резолуција (1080 x 2640) и 120Hz или 144Hz. Покрај Snapdragon 8+ Gen 1 процесор, ќе имаме 12GB RAM + 512GB ROM меморија. 3.5-инчениот Quick View дисплеј ќе има резолуција од 1056 x1066 пиксели.