Гласот на Google Assistant е сега профи поради машината што сама учи

Објавено на 10.10.2017 во НовостиГласот на Google Assistant е сега профи поради машината што сама учи

Google постојано го усовршува својот дигитален асистент Assistant, кој навлегува во порите на севкупната разновидна технолошка индустрија. Кога Google ја купи британската компанија за вештачка интелигенција  DeepMind, вештачката интелигенција значително беше подобрена, која изврши драстични подобрувања кај гласот на Assistant.

Сега гласот на Google Assistant е значително подобрен, затоа што аудио невронската мрежа WaveNet, развиена од компанијата што беше купена, е мноогу подобра. Со тоа, звукот на дигиталниот асистент на Google е многу почист и појасен е кога се слуша. 

 
Најнови телефони
 
  • Watch Edition Series 3
  • Watch Series 3
  • Watch Series 3 Aluminum
  • Watch Edition Series 2 42mm
  • Watch Series 2 42mm
  • Watch Edition Series 2 38mm
  • Watch Series 2 38mm
  • Watch Series 2 Aluminum 42mm
  • Watch Series 1 Aluminum 42mm
  • Watch Series 2 Aluminum 38mm
 


{}