Замената на екранот на Galaxy Fold е значително поевтина од екранот на iPhone 11 Pro

Објавено на 09.10.2019 во НовостиЗамената на екранот на Galaxy Fold е значително поевтина од екранот на iPhone 11 Pro

Со оглед на тоа што Samsung вгради флексибилен дисплеј во преклопниот Galaxy Fold, очекуваме евентуалната замена на дисплеј да биде многу скапа. Но, не е се така како што изгледа. 

На видеото одозгора може да погледнете како се заменува екранот на преклопниот Samsung телефон. Тоа вкупно чини 99 долари, додека замената за iPhone 11 Pro Max би чинела 599 долари.