Се појави Samsung Galaxy Tab A7 Lite со минималистички дизајн

Објавено на 19.04.2021 во НовостиСе појави Samsung Galaxy Tab A7 Lite со минималистички дизајн

Samsung наскоро ќе лансира нов таблет во „мини“ категоријата со големина на дисплејот од 8,4 инчи кој ќе има минималистички и елегантен дизајн што може да се види и од најновата слика која го прикажува првиот неофицијален рендер.

Според објавата веќе може да се заклучи дека станува збор за Samsung Galaxy Tab A7 Lite кој ќе има сребрена боја на маската, мал засек на задната страна за сместување на главната камера, минимални линии кои ја даваат неговата естетика на модерен уред и неопходните сензори и звучници.

Засега за Samsung Galaxy Tab A7 Lite е познато дека ќе работи со Helio P22T процесор, 3 GB RAM, и батерија со капацитет од 5100 mAh.