Samsung Galaxy S23 и S22 5G: Брзината на новиот X70 модем

Објавено на 29.03.2023 во НовостиSamsung Galaxy S23 и S22 5G: Брзината на новиот X70 модем

Новата Galaxy S23 серија со 5G модем се анализира во брзината со Speedtest - Ookla. Дали новиот X70 модем ги има предностите во реалноста во споредба со X65 што беше вграден во Galaxy S22 серијата?

Двата модема се најдобри во својот ранг, но дали брзината што ја овозможуваат го оправдува новиот модел на Samsung? Galaxy S23 Ultra, клокнат со 189 Mbps брзина за преземање со download, наспроти 177 Mbps во споредба со Galaxy S22 Ultra, Galaxy S22+ е со 166 Mbps, Galaxy S23+ е со 167, додека Galaxy S23 и S22 се со 177 Mbps брзина на download, и 145 Mbps, соодветно. 

Разликата во 5G брзината меѓу Galaxy S23 и Galaxy S22 серијата е драстично разлика, што значи дека најновиот X70 модем на Qualcomm добро ја одигрува својата улога. 

Автор: Aleksandar Stankov