Како да ги испробате најновите опции со Try Galaxy

Објавено на 17.04.2024 во НовостиКако да ги испробате најновите опции со Try Galaxy

Aко сте љубопитни дали Galaxy AI вреди да купите нов телефон или не, можете да го испробате токму сега на Вашиот iPhone или телефон со Android со специјална веб-апликација. Еве како да го направите тоа.

Чекор 1: Одете на веб-локацијата на Try Galaxy на Вашиот телефони или скенирајте го следниот QR-код со камерата на Вашиот телефон.

Чекор 2: Изберете го копчето 'Повеќе' во горниот десен агол (три вертикални точки).

Чекор 3: Изберете 'Додај' на почетниот екран.

Чекор 4: Изберете Инсталирај апликација или Додај на почетниот екран (во зависност од моделот).

Чекор 5: Веб-апликацијата Try Galaxy сега е на Вашиот почетен екран со Android.

Чекор 6: Отворете ја веб-апликацијата Try Galaxy.

Сите карактеристики на Galaxy AI што можете да ги испробате:
Откако ќе ја додадете веб-апликацијата Try Galaxy на Вашиот iPhone или Android уред, само изберете да ја стартувате апликацијата. Апликацијата Try Galaxy ќе го симулира искуството на гледање во почетниот екран на Galaxy S24. Сето тоа е интерактивно, па можете да користите лизгање и други гестови за да се движите низ интерфејсот OneUI 6.1.

Има дури и графичка контрола на втората страница од симулираниот почетен екран. Овој додаток Ве запознава со сите основни функции на Galaxy AI кои се напојуваат со вештачка интелигенција, вклучувајќи ги и напредните алатки за камерата. Избирањето на една од нив ќе започне кратко демонстративно видео кое ги објаснува карактеристиките и како може да ги користите во секојдневниот живот.

Апликацијата Try Galaxy ги истакнува следните карактеристики на Galaxy AI:

  • Live Translate
  • Note Assist
  • Chat Assist
  • Photo Assist
  • Circle to Search with Google
  • Унапредени искуства со камерата како: Nightography

Апликацијата Try Galaxy, исто така, вклучува можност за проверка на Темите на Galaxy и сликите во заднина надвор од тапетите, кои се нудат на S24 Ultra. Постојат три типа на позадини за уметност што корисниците можат да ги преземат и за нивниот уред, што е убав бонус.