Volkswagen сепак не потклекнува пред Tesla Inc.

Објавено на 02.10.2017 во НовостиVolkswagen сепак не потклекнува пред Tesla Inc.

Tesla Inc. компанијата на Илон Маск изврши револуција во светот на пазарот на електрични автомобили. Револуција велиме затоа што Tesla успеа да ги натера сите автомобилски гиганти да се преориентираат на електромобилите и да ги отфрлат горивата.

Претпоставените лице на VW дале серија изјави во медиумите за Tesla, кои сакаат да го искажат значењето на компанијата пред јавноста, како и малку да ја омаловажат. Извршниот директор на Volkswagen, Херберт Дис, вели дека германскиот бренд Volkswagen имал неколку опции што Tesla ги нема. Според ова, тој е сигурен дека Tesla не може да доминира над VW и не може да биде лидер во светот на пазарот на електрични автомобили.

„Toyota, Hyundai и француските производители на автомобили се од стариот свет. Новиот свет е Tesla. Тој е од нашите ривали, кои имаат вредности што ни недостигааат, изјави Дис.

Матијас Милер, главниот извршен директор на Volkswagen Group, има поинакво мислење и тврди дека Tesla не претставува никаква закана за VW. Милер смета дека „не можеме да споредиме јаболки со круши.

 
Најнови телефони
 
  • Watch Edition Series 3
  • Watch Series 3
  • Watch Series 3 Aluminum
  • Watch Edition Series 2 42mm
  • Watch Series 2 42mm
  • Watch Edition Series 2 38mm
  • Watch Series 2 38mm
  • Watch Series 2 Aluminum 42mm
  • Watch Series 1 Aluminum 42mm
  • Watch Series 2 Aluminum 38mm
 


{}