Android 8.1 Oreo со повеќе инфо за трошењето на батеријата

Објавено на 12.11.2017 во AndroidAndroid 8.1 Oreo со повеќе инфо за трошењето на батеријата

На Android 8.1 Developer Preview има нова опција, со која корисниците полесно ќе може да ја менаџираат батеријата. Конкретно, отсега на поедноставен начин ќе знаете кои апликации ви трошат најмногу од капацитетот батеријата.

Не само што ќе добивате информации кои апликации ви ја трошат, туку ќе знаете и зошто ви ја трошат до тој степен. GPS апликациите многу трошат затоа што постојано работат во позадина и ве лоцираат, а сето тоа оди на грб на батеријата. Ако сте Android корисник, ќе ја добиете најновата опција со Android 8.1 верзијата.

 
Најнови телефони
 
  • Watch Edition Series 3
  • Watch Series 3
  • Watch Series 3 Aluminum
  • Watch Edition Series 2 42mm
  • Watch Series 2 42mm
  • Watch Edition Series 2 38mm
  • Watch Series 2 38mm
  • Watch Series 2 Aluminum 42mm
  • Watch Series 1 Aluminum 42mm
  • Watch Series 2 Aluminum 38mm
 


{}