Откриен месецот на лансирање на Samsung Galaxy Z Fold 3 и Flip 3

Објавено на 08.02.2021 во НовостиОткриен месецот на лансирање на Samsung Galaxy Z Fold 3 и Flip 3

Сега излегуваат различни информации околу лансирањето на преклопните смартфони Galaxy Z Fold 3 и Z Flip 3. Ice Universe прогнозира дека Samsung Galaxy Z Fold 3 и Flip 3 би можеле да се откријат во јули. 

Ликстерот е сигурен дека тоа нема да се случи пред летото секако, додека Рос Јанг од Display Supply Chain Consultants (DSCC) рече претходно дека преклопните екрани за следната генерација на Samsung почнуваат да се произведуваат од мај 2021. Samsung би можел да го започне производството со Z Fold 3 и Z Flip 3 во исто време - јуни или јули.