Google Pixel Fold: Кога ќе се лансира, цена, дисплеј и батерија

Објавено на 19.04.2023 во Преклопни уредиGoogle Pixel Fold: Кога ќе се лансира, цена, дисплеј и батерија

Samsung е доминантен на пазарот на преклопни смартфони, чии најнови модели се Galaxy Z Fold 5 и Z Flip 5. Светот на преклопните смартфони се зголемува, затоа што сите производители почнаа да вложуваат во тој сегмент. Сега се очекува и Pixel Fold едиција, за кого се зборува дека ќе пристигне во јуни.

Возможно е да добие најава за време на Google I/O настанот на 10 мај, покрај лансирањето на Pixel 7a од средна класа. Точната дата на лансирањето на Google Pixel Fold се очекува да биде 27 јуни. Цената на Pixel Fold се очекува да биде околу $1,700, дисплејот ќе биде со големина од 7.6-инчи во расклопена состојба или 5.8-инчи во склопена состојба. Pixel Fold ќе биде со Tensor G2 процесор и батеријата ќе трае околу 24 часа во активна состојба или 72 часа во состојба на помалку потрошувачка.